DISCOVER

Internal kitchen

About Fee & Greet



Fee

Even terug in de tijd naar je eerste herinnering met betrekking tot eten …

De wafels van bobonne, deze moesten een nacht op stro rusten alvorens we ze mochten eten. Fast food was toen nog onbestaande.

Hoe lang werk je in de horeca ?

In 1996 heb ik Cachet de Cire opgestart …

Welke wijn schenk je voor jezelf in ?

Ongetwijfeld een Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc.

Wat staat er thuis altijd in de koelkast ?

Glutenvrije mix voor pannenkoeken en een fles vermouth.

Welk land wil je zeker nog ontdekken ?

Australië

Wie is je favoriete muzikant ?

De veel te jong overleden Luke Walter Jr. – Blue Blot.

Waar heb je te weinig tijd voor ?

Om te lezen en te wandelen met mijn hond (Zadar; Lagotto Romagnolo) en te golfen.

Waar vind jij je ultieme vakantie land ?

Daar moet ik niet aan twijfelen; Zuid-Afrika. De ongelooflijke natuur en de no-nonsense keuken zijn voor mij een ideale vakantiemix.

Beetje raar misschien maar je laatste avondmaal wat zou dat zijn ?

Als voorgerecht kalfszwezerik, hoofdgerecht kip met appelmoes en verse frieten.

Last but not least je absolute guilty pleasure ?

Mokka-ijs en Graham’s 20yr Tawny !

Greet

Even terug in de tijd naar je eerste herinnering met betrekking tot eten …

Oooh kikkerbillen als kind kon je mij daar blij mee maken. En blijkbaar at ik op vakantie in Italië alle dagen pizza.

Hoe lang werk je in de horeca ?

Direct na mijn studies Communicatiemanagement 1993 heb ik even gewerkt in Villars-sur-Ollon (Zwitserland) in hotel Le Bristol (****). Daarna heb ik 3 jaar een Italiaanse restaurant uitgebaat in Brugge. Dan heb ik enkele jaren in de uitzendsector gewerkt en 10 jaar als relatiebeheerder bij Delta lloyd Bank om uiteindelijk in 2009 terug de draad in de horeca op te pikken … als chef kok bij Cachet de Cire.

Welke wijn schenk je voor jezelf in ?

Das een moeilijke vraag. Ik ben te nieuwsgezind vrees ik … onlangs heb ik een Duitse wijn gedronken van Domina druif, Weingut Christine Proestler. Dit was voor mij een absolute ontdekking.

Wat staat er thuis altijd in de koelkast ?

Cola zero, kaas, vers fruit ...

Welk land wil je zeker nog ontdekken ?

Brazilië

Wie is je favoriete auteur ?

Om te ontspannen vind ik de chicklit van Mike Gayle heel leuk.

Waar heb je te weinig tijd voor ?

Om te trainen voor een marathon. Maar ook om te lezen, tennissen en golfen.

Waar vind jij je ultieme vakantie land ?

Als ik kan reizen voel ik me sowieso bevoorrecht. Eten vind ik uiteraard wel heel belangrijk en dan prijkt Thailand & Zuid-Afrika wel bovenaan mijn lijstje.

Beetje raar misschien maar je laatste avondmaal wat zou dat zijn ?

Griekse salade met fetakaas.

Last but not least je absolute guilty pleasure ?

Makkelijk dan ontkurk ik een Vintage Port van Graham’s das op en top genieten.